4shared

Wie ben ik, behalve Medisch Psycholoog

Home/Wie ben ik, behalve Medisch Psycholoog

Wie ben ik, behalve Medisch Psycholoog?

Mijn naam is Simone Bluyssen. Ik ben Gezondheidszorg (GZ-)psycholoog (BIG registratienummer 89917973725) en Cognitief Gedragstherapeut/ Supervisor VGCT. Ik ben gespecialiseerd in de medische psychologie en revalidatiepsychologie. Eerder heb ik jaren gewerkt bij afdeling Medische Psychologie van het Radboud Universitair Medisch Centrum en de St. Maartenskliniek in Nijmegen, een kliniek gespecialiseerd in aandoeningen aan het bewegingsapparaat. ( Voorlichtingsfilmpje ‘Weet bij wie je in de kamer zit’.)

Mijn praktijk geeft behandelingen aan volwassenen (18 jr en ouder) met laag complexe medisch-psychologische problematiek (passend in de Basis GGZ). Mocht in de loop van het behandeltraject blijken dat het om meer complexe medisch-psychologische problematiek gaat, is voortzetting van de behandeling in de SGGZ mogelijk.

Er is samenwerking met: zorgverleners verbonden aan 1nP, met het Sport Medisch Centrum Papendal (voorheen SMC Sint Maartenskliniek), de Sint Maartenskliniek, Medische Psychologie Radboud umc en – CWZ, Tandarts-Gnatholoog mevr. drs. J. Baggen en diverse medische specialisten.

Specialisatie

Naast het gebruik van Cognitief Gedragstherapie en EMDR (basiscursus en vervolg cursus VEN geaccrediteerd), heb ik me als Medisch Psycholoog gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze behandelvorm behoort tot de nieuwste generatie cognitieve gedragstherapie en is bewezen effectief. Aanleiding was de confrontatie met mensen met een aandoening die (vaak) niet te veranderen is. Ik zag hoe ze worstelden met hun emoties, gevoelens en gedachten. En hoe dit hun leven negatief beïnvloedde. De gebruikelijke therapievormen brachten hen onvoldoende verder. ACT doet dat wel!

Ervaring

Mijn kennis en ervaring ligt binnen de medische – en revalidatie psychologie, zoals leren leven met pijn, omgaan met beperkingen (door een tijdelijke of chronische aandoening/ ziekte), omgaan met angst en somberheid ten gevolge van een ziekte, klachten of aangrijpende ingrepen, verwerking aangrijpende medische ingrepen en – gebeurtenissen, leefstijlverandering (afvallen, stoppen met roken, meer bewegen) en revalidatiepsychologie. Ik heb een ruime mate aan medische kennis. Eerder ben ik opgeleid tot operatieassistent en als zodanig vele jaren werkzaam geweest.

Met behulp van cursussen, bijscholingen, congressen, literatuur, boeken, intervisie en collegiaal contact houd ik mijn vak bij op zowel medisch- als psychologische vlak.

Van 2014 tot 2019 bestuurslid van ACBS BeNe, waarvan 2016-2019 voorzitter. Tevens in bezit van een eerstegraads bevoegdheid voor het Hoger GezondheidsZorg-Onderwijs. Ik geef onderwijs aan medici in gedragswetenschappelijke aspecten en supervisie aan (para-)medische hulpverleners, in het bijzonder het toepassen van ACT.

Hoe kijk ik tegen klachten aan?

Bij mijn behandelingen ga ik er van uit dat (emotionele) pijn en worstelingen onvermijdelijk bij het leven horen. Maar belemmeren ze je dagelijkse leven? Dan is het tijd om hulp te zoeken. Mijn behandeling richt zich niet op het wegkrijgen van je lichamelijke klachten. De behandeling is erop gericht jou te laten stoppen met vechten tegen klachten waar je nooit van kan winnen. Het leren aanvaarden dat je klachten hebt en er op een flexibelere manier mee omgaan is een belangrijk onderdeel daarvan. Net als het leren om weer tijd en energie te steken in zaken die echt belangrijk voor je zijn. Zodat je weer activiteiten onderneemt, ondanks je klachten (ACT is Engels voor ‘doen’).

Wat ik belangrijk vind

In mijn werk ga ik uit van gelijkwaardigheid. Ik zie een persoon die worstelt; niet een patiënt met een psychologische stoornis. Ik richt me op wat goed gaat, wat voor jou belangrijk is en wat voor jou werkt. Daarvoor is het nodig dat we samenwerken en beiden open en duidelijk zijn, met wederzijds respect.

Registraties

  • BIG: 89917973725

  • AGB-code zorgverlener: 94-009512

  • AGB-praktijkcode: 94-(0)60609

  • Kamer van koophandel: 58629343

  • Cognitief Gedragstherapeut/ Supervisor Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie: 010327

  • Vereniging EMDR Nederland: 34863

  • Specialist in Acceptance and Commitment Therapy

  • BTW-ID: NL001898623B83

Lid van

slider nvgzpslider acbs